Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Lezing over genealogie in bibliotheek Hasselt

Algemeen

HASSELT - Hajo de Roo geeft morgenavond (dinsdag) een lezing over genealogie in de bibliotheek in Hasselt. De streekarchivaris leidde sinds 2009 het Streekarchivariaat, dat de archieven beheert van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek. Onder zijn leiding groeide het Streekarchivariaat uit tot een volwaardige archieforganisatie die als het collectieve geheugen van de regio fungeert.

“Heb je altijd al meer willen weten over je familiegeschiedenis? Je ‘verborgen verleden’? Interessante vragen, maar waar moet je beginnen? Op deze avond kan je antwoord krijgen op deze en andere vragen”, laat het organiserende SCAB weten. “Hoe kom je aan gegevens? Tegenwoordig is veel op internet te vinden, maar lang niet alle informatie is gedigitaliseerd. En hoe zit het juridisch? Denk daarbij aan privacy en auteursrecht. Voor je je familiegeschiedenis kan vastleggen moet er heel wat gebeuren. Maar de zoektocht naar de geschiedenis van je familie kan leiden tot interessante ontdekkingen en ontmoetingen.”

De avond begint om 20.00 uur. De kosten zijn 5 euro voor vrienden van SCAB en 7,50 voor (nog) niet vrienden. Die prijs is inclusief koffie/thee.

Enrico Kolk