Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Vakjury Het Oversticht kijkt rond in Tapijtmuseum

Algemeen

GENEMUIDEN - Wat is het karakter van het Tapijtmuseum? En wat moet het karakter worden? Met de  stimuleringsprijs Erfgoed Sterren van het Oversticht kan het karakter van het Genemuider museum in de komende jaren een ware transformatie ondergaan.

Om kans te maken op de prijs, doet het Tapijtmuseum mee met het museumproject ‘Het Ambacht van vlechters en wevers’. Dat kreeg van het publiek niet genoeg stemmen om direct in aanmerking te komen voor de tweede ronde. Toch maakt het project nog kans op de stimuleringsprijs, dankzij de vakjury van het Oversticht. 

Die jury mocht namelijk ook een project aanwijzen en was enthousiast over de inzending van het Tapijtmuseum. Donderdagmiddag was de jury aanwezig in het Tapijtmuseum voor een rondleiding en gesprekken met bestuur en vrijwilligers.

De Stadskoerier was daarbij aanwezig. Komende woensdag is hierover een uitgebreid verhaal te lezen in De Stadskoerier Extra. Wie vandaag lid wordt, krijgt die papieren krant komende woensdag al thuis. Lid worden kan hier.

Enrico Kolk