Afbeelding
Foto: Erik Driessen

Zwembaden Bestevaer en de Kragge worden gerenoveerd voor bijna zeven miljoen

Algemeen

GENEMUIDEN/ZWARTSLUIS - De zwembaden Bestevaer in Genemuiden en de Kragge in Zwartsluis worden in de komende jaren gerenoveerd, als het aan het college van B&W ligt. De totale kosten daarvan zijn 6.950.000 euro. Op maandagavond 15 november wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de plannen.

In de komende vijf jaar moet er 2.536.000 euro worden geïnvesteerd in zwembad de Kragge. De renovatie van het bad in Genemuiden, over 5 tot 10 jaar, gaat 4.414.000 euro kosten. Die optie krijgt de voorkeur boven vier andere opties die er zijn voor de toekomst van de zwembaden.

De raad kan ook kiezen voor nieuwbouw van een zwembad met 650 m² tot 700 m² zwemwater ter vervanging van De Kragge en Bestevaer. Ook is het mogelijk om Bestevaer en te renoveren en de Kragge te sluiten, maar dat resulteert in te weinig zwemwater. Een volgende optie is de uitbreiding van Bestevaer (met 200 m² extra zwemwater, of optioneel 250 m²) en ook dan de Kragge te sluiten. Als laatste is het ook mogelijk om te gaan voor het renoveren van Bestevaer en nieuwbouw te plegen op de plek van de Kragge met 250 m² zwemwater.

De voorkeur van het college ligt echter bij het renoveren van de beide baden. Meer hierover is woensdag te lezen in de papieren Stadskoerier Extra. Wie vandaag lid wordt, krijgt de krant woensdag thuis. Lid worden kan hier of via www.destadskoerier.nl/lidworden.

Enrico Kolk