John Smits.
John Smits. Foto: Enrico Kolk

Raadscolumn VVD: ‘Respect’

Algemeen

Wat gaat een jaar snel! Sint en Piet weer in het land en de Kerst komt er aan. De dagen worden korter en het is behaaglijk ‘s avonds bij de warmte van de kachel.

Gelukkig is het in Nederland normaal dat die warmte er is. Warmte met en voor elkaar. Daarom is het onbegrijpelijk dat mensen er een sport van maken om rellen te schoppen en proberen de democratie te verstoren door onrust te zaaien. En het kennelijk niet mogelijk is om het gesprek met elkaar aan te gaan.

Onvrede uiten of het ergens niet mee eens zijn mag, en kan in dit land, maar andermans eigendommen vernielen of van de publieke ruimte een slagveld maken is in mijn beleving onbespreekbaar. De samenleving verhardt en men polariseert. Het is een onderwerp van gesprek aan menig talkshowtafel. Het gaat te ver om alle problemen die er zijn maar te wijten aan Corona. Niet om de moraalridder uit te hangen, maar normen en waarden krijg je mee van je ouders. En als dan de meerderheid van de relschoppers bestaat uit kinderen van 13 jaar en ouder, dan denk ik toch dat er bij de opvoeding wat mis is gegaan. Gelukkig kent Zwartewaterland een landelijke omgeving en worden wij nog niet, m.u.v. enig incident, geconfronteerd met dergelijke rellen.

Wat ons wel verontrust, is het stijgende aantal Corona besmettingen. We hopen dan ook dat iedereen zich houdt aan de basisregels zoals het kabinet ze uitvaardigt. Of ze het bij het rechte eind hebben? Niemand weet het en de tijd zal het leren. Alle respect voor de huidige kabinetsleden voor de moeilijke afwegingen die zij telkens in ons belang moeten nemen. Het is niet makkelijk en voor iedereen die het meteen raakt, heel erg vervelend. Laten we daarom proberen om ons eigen steentje bij te dragen om een einde te maken aan deze situatie. 

Het is nog ongeveer 100 dagen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. 16 maart 2022 weten we weer waar u voor gekozen heeft, welke partij voor deze gemeente beleid mag maken. Ik hoop dat u kiest voor Vrijheid, Verantwoordelijkheid, Verdraagzaamheid, Sociale Rechtvaardigheid en Gelijkwaardigheid oftewel voor lijst 6 VVD. Wij willen graag met u in overleg over alle zaken die spelen binnen onze gemeente. Over uw buurt en omgeving en natuurlijk ben ik altijd en voor iedereen benaderbaar via 06 5391 3224. Voor het einde van het jaar wens ik u alvast prettige feestdagen en vooral een gezond 2022.

John Smits
Fractievoorzitter VVD

Abonneer gratis

op de digitale krant