Afbeelding
Foto: Aangeleverd

SGP stelt kandidatenlijst voor raadsverkiezingen vast

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De SGP heeft eerder deze week de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen vastgesteld. Op een digitale ledenvergadering werd die besproken. “Ervaren en bekende kandidaten, maar ook jeugdige en enthousiaste kandidaten staan klaar om in de toekomst verder te mogen bouwen aan Zwartewaterland”, aldus de partij.

Voor de SGP is continuïteit en ervaring in de het gemeentebestuur belangrijk, schrijft de partij. “Vandaar dat reeds in juni van dit jaar de nummer 1, lijsttrekker en kandidaat-wethouder Maarten Slingerland, werd gepresenteerd.” Slingerland is, geeft het bestuur van de kiesvereniging aan, enthousiast en gemotiveerd om de politieke koers van de partij tijdens de komende verkiezingscampagne en de komende raadsperiode uit te dragen.

Op plaats 2 staat huidig fractievoorzitter Klaas Huisbrink. Hij heeft inmiddels bijna twaalf jaar ervaring in de gemeenteraad. Op plaats 3 staat Wilhelm Bisschop die nu één raadsperiode deel uitmaakt van de fractie. Op plaats 4 staat Alfred Beens, die inmiddels ook een volledige raadsperiode ervaring heeft opgedaan. Op plaats 5 staat Karst Kolk, die voor zijn derde raadsperiode gaat.

“Daarachter staan een heel aantal jonge en enthousiaste kandidaten klaar”, volgens de partij. Op plaats 6 staat Niels Veerman (24). Hij woont in Genemuiden, is lid van de schaduwfractie en in het dagelijks leven actief als voorman in de glastuinbouwsector. Plaats 7 wordt ingenomen door Hasselter Benjamin van Marle (27), actief in het dagelijks leven als hoofd Abonnementen en Marketing bij de Erdee Media Groep. “Hij zet zich al geruime tijd in als schaduwfractielid.”

Plaats 8 is gereserveerd voor Klaas Buitink (38), werkzaam als salesmanager en ook lid van de schaduwfractie. Plaats 9 is bestemd voor Sander de Vries (28), productontwikkelaar bij een IT-bedrijf en samen met Alfred Beens campagneleider voor de verkiezingscampagne. De top tien wordt afgesloten door Jarne Eenkhoorn (22), in het dagelijks leven onderwijzer op een basisschool en lid van de campagnecommissie. De volledige lijst is terug te vinden op de website van de SGP Zwartewaterland: https://zwartewaterland.sgp.nl.

Enrico Kolk