Het Agnieten College vanuit de lucht.
Het Agnieten College vanuit de lucht. Foto: Aangeleverd

Lockdown zet streep door grootse Kerstviering Agnieten

Algemeen

ZWARTSLUIS – “Een vroeg begin van de kerstvakantie, maar toch anders dan de meesten gehoopt hadden.” Zo omschrijft het Agnieten College het plotseling invoeren van de lockdown, waardoor ook de scholen gesloten werden. Door de Kerstviering op de school ging een dikke streep.

Medewerkers van het Agnieten College gebruikten de laatste week voor de Kerst om online onderwijs voor te bereiden. “Op 3 januari bekijkt het kabinet hoe Nederland er dan voorstaat en neemt een besluit over wat in het onderwijs nodig is vanaf maandag 10 januari”, weet de school.

Het Agnieten College had een grootse kerstviering voorbereid. Er was een groep uitgenodigd die de boodschap van Kerst op een eigentijdse manier - met rap, muziek en drama - zou brengen. “Helaas was dit door de coronamaatregelen niet mogelijk. Omdat het Agnieten College het waardevol vindt om stil te staan bij de betekenis van het Kerstfeest werden de mentorklassen in de gelegenheid gesteld om het jaar als klas (op afstand van elkaar) af te sluiten met online kerstvieringen. Tijdens deze vieringen stond de geboorte van Jezus centraal, maar kon men natuurlijk ook afscheid van elkaar nemen voor de feestdagen”, aldus de school in een persbericht.

Het Agnieten College in Zwartsluis wenst alle leerlingen een gezegend kerstfeest en een heel gelukkig en gezond 2022. “Wij hopen onze leerlingen snel weer in goede gezondheid terug te zien op school.”

Enrico Kolk