SGP-raadslid Wilhelm Bisschop stak ondernemers in Zwartewaterland een hart onder de riem. Henriëtte Brouwer van boutique Pand 21 was een van de ondernemers die een bos bloemen kreeg.
SGP-raadslid Wilhelm Bisschop stak ondernemers in Zwartewaterland een hart onder de riem. Henriëtte Brouwer van boutique Pand 21 was een van de ondernemers die een bos bloemen kreeg. Eigen foto

Zwartewaterlandse SGP steunt lokale ondernemers

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De SGP Zwartewaterland is op bezoek geweest bij door de coronamaatregelen getroffen ondernemers in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. De winkeliers die zijn bezocht kregen een bos bloemen.

Fractieleden spraken met de ondernemers over de verplichte winkelsluiting en over de impact die dit op hen heeft. “Ondernemers worden financieel maar ook emotioneel getroffen”, zegt fractielid Wilhelm Bisschop die samen met collega fractielid Karst Kolk en leden van de schaduwfractie de ondernemers bezocht.

Er leven veel vragen bij de ondernemers. Hoe lang gaat de lockdown nog duren? Mogen we dan straks weer helemaal open? Welke maatregelen zullen nog volgen? De onzekerheid is groot.

De ondernemers die zijn bezocht zien kansen. Graag zouden ze op afspraak open willen en klanten bedienen. “Mensen die voor een gelegenheid gepaste kleding zoeken zou ik zo veel beter kunnen helpen”, zegt de onderneemster Henriëtte Brouwer van boutique Pand 21. 

Ook een typerend is het voorbeeld van Lokaal 5 aan de Hoogstraat in Hasselt. Hij  mag een boek dat binnenkomt van een webshop op zijn PostNL punt wel meegeven, maar hetzelfde boek dat hij op de plank heeft liggen mag hij niet verkopen. 

De fractieleden van de SGP hebben begrepen dat de contacten met de plaatselijke overheid goed zijn. Maar de SGP gaat in ieder geval vragen stellen aan het college. De fractie verzoekt het college om een brandbrief te sturen aan de minister-president waarin de zorgen van de middenstanders nog eens worden benadrukt. En om ervoor te pleiten dat in alle winkels veilig winkelen wordt toegestaan, zoals dat eerder het geval was. De SGP-ers willen graag dat namens de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland in Den Haag duidelijk wordt gemaakt hoe pijnlijk inmiddels de situatie is geworden voor de ondernemers.

De SGP-fractie roept alle inwoners van Zwartewaterland op om lokaal te kopen. “Denk bij iedere aankoop eerst aan onze plaatselijke ondernemers. Laten we onze lokale middenstanders blijven steunen.”