Afbeelding
Foto: Bernita van Dijk

BGZ presenteert kandidatenlijst voor verkiezingen

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - BGZ presenteert als laatste de kandidatenlijst voor de verkiezingen. Daarop zijn bekende namen te vinden, zoals oud-wethouder Albert Coster, maar ook nieuwe namen. Kira Fijn trekt opnieuw de kar. 

“De afgelopen vier jaar is de inbreng van het lokale geluid met veel inzet vorm gegeven. Een geluid waar behoefte aan is”, zegt Cor van Dijk namens het bestuur van BGZ. “Tijdens de vorige verkiezingen is door veel Zwartewaterlanders het vertrouwen aan ons gegeven. Met drie zetels in de gemeenteraad hebben we kunnen bijdragen aan deze lokale stem.”

Fijn: “Zowel in de coalitie als oppositie hebben we het verschil kunnen maken wat onder meer geresulteerd heeft in meer betrokkenheid van inwoners. De komende raadsperiode willen we dit graag voortzetten, liefst met uitbreiding in de raad.” Van Dijk: “Een mooie uitdaging waar het team graag de mouwen voor opstroopt. Het is goed te zien dat zoveel inwoners BGZ te steunen. Het sterkt ons gevoel dat we op de juiste koers zitten.”

Het team van BGZ bestaat uit inwoners die hart hebben voor Zwartewaterland, schrijft de partij in een persbericht. “Een mooie mix van leeftijd, woonplaats, ervaring, kennis en kunde. We zijn een goed op elkaar ingespeeld team waarmee we er stevig de schouders onder kunnen zetten, ook de komende raadsperiode.” De partij rept over ‘betrokken en gedreven mensen die met elkaar veel expertise bezitten’. “Niet in alleen in de gemeenteraad, ook in de schaduwfractie en als luisterend oor binnen Zwartewaterland.” 

De kloof tussen politiek en inwoners is vaak groot, merkt BGZ. “We leven in een tijd waar het vertrouwen in de landelijke politiek op een zeer laag pitje staat. Op lokaal niveau geven wij vertrouwen door goed te luisteren naar wat er speelt en door aanspreekbaar te zijn”, zegt Fijn.

Na haar komt Eelko Felix (Hasselt) op de lijst, gevolgd door nieuwkomers Linda van Veen uit Zwartsluis op drie en Sander Hartman uit Hasselt op vier. Op nummer vijf staat huidig raadslid Bastiaan Tamminga uit Hasselt. Op plaats zes Sander Brouwer uit Genemuiden en Albert Coster (Hasselt) op de zevende plek. Op 8 Nadine van der Wal, 9 Peter Waninge, 10 Cor van Dijk (alledrie Hasselt). Op 11 Romée Coster uit Hasselt, 12 Jeroen Bos (Zwartsluis), 13 Natalie Moorman (Hasselt), 14 Jonathan Booij (Zwartsluis), 15 Janet Pannekoek (Hasselt), 16 Bernita van Dijk (Hasselt), 17 Sandra Voerman (Hasselt), 18 Johan Snel (Genemuiden), 19 Henny Knoop (Hasselt) en 20 Evelyn van den Hul (Genemuiden).

Enrico Kolk