Afbeelding
Aangeleverd

Opnieuw danscursus in Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS - Dansdocent Lindy Kaper van Scala Centrum voor de Kunsten geeft sinds september kinderdanslessen in De geschilde aardappel in Zwartsluis. Na de voorjaarsvakantie, vanaf maandagmiddag 28 februari, starten nieuwe cursussen van 14 lessen.

De kinderen werken de komende maanden toe naar een grote dansvoorstelling die eind juni of begin juli gaat plaatsvinden in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Aan de voorstelling werken de Scala dansgroepen uit Zwartsluis, Meppel en Steenwijk mee. In Zwartsluis is ruimte voor kinderen om mee te dansen in de verschillende groepen: kinderdans voor 4- en 5-jarigen van 15.00 tot 15.45 uur, dansoriëntatie voor 6-jarigen van 15.45 tot 16.30 uur en klassiek ballet en jazzdance voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar, respectievelijk van 16.30 tot 17.30 uur en van 17.30 tot 18.30 uur. 

De mogelijkheid bestaat om een gratis en vrijblijvende proefles te volgen. Alle informatie en aanmelden via ontdekscala.nl en 0522-258855. Na de zomervakantie worden deze danslessen als jaarcursus aangeboden.

Kaper: “Normaalgesproken heeft de dansafdeling om het jaar een grote voorstelling in een echt theater in Meppel of Steenwijk. Door alle omstandigheden is dat al lang niet meer gebeurd, maar dit jaar gaan we weer voor een prachtige afsluiting van het seizoen in Rabo Theater De Meenthe.” 

Ddatum is al bekend. De generale repetitie is op vrijdag 1 juli en de kinderen gaan op zaterdag 2 juli minstens twee keer optreden. “Publiek is van harte welkom om te genieten van de verschillende dansdisciplines en dansers van alle leeftijden. We werken aan een mooie, sfeervolle en afwisselende presentatie met optredens van de leerlingen Kinderdans, Dansoriëntatie , Klassiek ballet, Jazzdance en Moderne dans voorbijkomen. Ze voeren allemaal een eigen dans uit die aansluit bij het thema. Een klein tipje van de sluier is dat we terug gaan in de tijd: Waar uitvinders en dansers elkaar ontmoeten”, zegt Kaper. 

Ze is met haar collega-dansdocent Claudia Damman al druk bezig met het maken van nieuwe dansen en alle extra voorbereidingen voor de voorstelling. Het tweetal heeft er zin in en hoopt dat er nog meer nieuwe dansleerlingen bijkomen in Zwartsluis.