Lösse eindties.
Lösse eindties. Foto: Aangeleverd

Genemuider muziekscène laat van zich horen in Jamsessie

Algemeen

GENEMUIDEN - “Weer volop genieten van al het moois dat muzikaal Genemuiden te bieden heeft”, schrijft SCEG. Aankomende zaterdag wordt de Jamsessie weer gehouden. “Het belooft weer een prachtige Jamsessie te worden met diverse groepen. Ook dit jaar is er weer een Sing Along, die door Stephanie van Dalfzen wordt begeleid.”

Nog niet alle kaarten zijn uitverkocht, al meldt SCEG dat het wel snel gaat. Kaarten zijn verkrijgbaar via de SCEG website, bij d’Overtoom en bij aanvang. De zaal is open vanaf 20.00 uur.

Tijdens de Jamsessie laat de Genemuider muziekscène van zich horen, met onder andere de onlangs opgerichte band ‘Younger days’ met Dick van Duijvenvoorde, Harry van Rees, Wim Kooyman en Wim Rietman. “Gewoon lekker muziek maken met leuke mensen”, was de insteek van deze plaatselijke muzikanten toen het bandje zo’n twee maanden geleden voor het eerst samenkwam. “Die insteek lijkt gelukt”, volgens SCEG. “Want tijdens de oefensessies wordt er weliswaar serieus gerepeteerd, maar de gezelligheid staat voorop.” 

Bassist Dick van Duijvenvoorde en gitarist Harry van Rees hebben hun sporen al verdiend in het muziekwereldje, terwijl leadzanger/gitarist Wim Kooyman en drummer Wim Rietman nog onervaren ‘rookies’ zijn. “Het repertoire van de band bestaat vooralsnog uit lekker in het gehoor liggende klassiekers, maar eigen werk valt in de toekomst niet uit te sluiten”, volgens SCEG. 

Ook de band ‘Lösse eindties’ komt langs. Die is opgericht om een aantal niet eerder gepubliceerde songs van de in 2018 ter ziele gegane band ‘Juust’ alsnog op te nemen. Inmiddels zijn zes van deze liedjes gepubliceerd via Facebook en Youtube. “Het produceren van deze liedjes smaakt uiteraard naar meer. De bandleden van ‘Lösse eindties’ staan dan ook te trappelen om te mogen spelen tijdens de Jamsessie in d’Overtoom”, schrijft SCEG in een persbericht. “Voor deze gelegenheid wordt gitarist Jerry Hoekman vervangen door Hans Jansen uit Hasselt. Op deze manier bundelen Hasselt en Genemuiden de muzikale krachten. Het is tenslotte een jamsessie. Het wordt een mix van oude en nieuwe nummers waarin ook Juust klassiekers de revue passeren. Gezongen in het vertrouwde Gaellemunigers.”

Ook Naëma van Dijk, Bente van der Steeg, de groep Roots, de groep Wim Kooiman en van de groep Grease komen langs.

Enrico Kolk