Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Voorjaarsmarkt Agnieten levert 3.500 euro op voor Dorotty

Algemeen

ZWARTSLUIS - De voorjaarsmarkt op het Agnieten College heeft ruim 3.500 euro opgebracht. Het idee van een aantal leerlingen van het Agnieten College om geld in te zamelen voor mensen uit Oekraïne werd razendsnel gerealiseerd. Binnen een paar weken werd de voorjaarsmarkt georganiseerd, waaraan zowel leerlingen als medewerkers van het Agnieten College konden meewerken. Bedrijven uit de omgeving toonden hun betrokkenheid en hielpen verschillende activiteiten te sponsoren met diensten, lekkernijen en producten.

De benedenverdieping van het Agnieten College werd afgelopen dinsdag binnen een paar uur omgetoverd tot een heus marktplein. De eerste bezoekers wandelen rond 16.00 uur binnen en konden zich tegoed doen aan een breed aanbod van activiteiten en producten. Bij verschillende marktkraampjes werden door leerlingen (zelfgemaakte) spulletjes verkocht. Denk hierbij aan armbandjes, Agnietenhartjes, plantjes, spelletjes en boeken. Aan zelfgebakken lekkernijen was er ook geen gebrek. Veel is gemaakt door leerlingen zelf, maar hier en daar heeft oma ook een helpende hand toegestoken.

Het spannende Rad van Fortuin draaide op volle toeren. De gelukkige winnaars gingen naar huis met mooie prijzen, aangeboden door lokale bedrijven. Wie zich een nieuwe lentelook wilde laten aanmeten kon terecht in de beautysalon. Met een frisse kleur op de nagels of een hippe vlecht in het haar; helemaal klaar voor het voorjaar. Met een fonkelende glitter-tattoo op de arm maak je de komende weken de blits. De allerkleinsten konden zich vermaken in de kinderhoek, waar ze hun energie kwijt konden op het springkussen en zich mochten laten schminken tot prinses of draak. De autosportliefhebber kon zijn kans grijpen en een rustig ritje maken rond de school in een flitsende sportauto. En voor wie het altijd al eens wilde meemaken, of voor wie het nog eens wilde herbeleven, was er een mogelijkheid om een echte trouwjurk aan te passen en omgetoverd te worden tot een prachtige bruid. 

De leerlingen van het Agnieten College hebben geprobeerd met deze voorjaarsmarkt een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen voor de mensen in Oekraïne. Ze zijn heel blij dat ze een (voorlopig) eindbedrag van 3.500 euro mogen overhandigen aan Stichting Dorroty.

Deze stichting is sinds 2005 actief met hulpverleningsprojecten in Oekraïne en nu de situatie daar zo veranderd is, zullen zij daar waar mogelijk noodhulp bieden aan mensen. Het Agnieten College wil mensen en bedrijven uit de omgeving hartelijk bedanken voor hun bijdrage. “Mede door hun inzet kunnen we terugkijken op een geslaagde actiedag.”