Dit plan kan in de prullenbak.
Dit plan kan in de prullenbak. Foto: Beeld: Gemeente Zwartewaterland

Aanleg fietspad Zwolsesteeg start in het najaar

Algemeen

GENEMUIDEN – Het fietspad langs de Zwolsesteeg moet vanaf het najaar aangelegd worden. Dat maakt de gemeente bekend in een persbericht. Inmiddels zijn de plannen klaar en kunnen de tekening voor een fietsstraat definitief in de vuilnisbak.

Het fietspad gaat straks voor een deel over het al bestaande vrijliggende fietspad aan de andere kant van de Wetering langs het zuidelijk deel van de Zwolsesteeg. Met een nieuwe fietsbrug wordt de verbinding gemaakt met het nieuw aan te leggen fietspad langs de rijbaan. Ook fietsers vanaf de Korenbeltweg kunnen straks aansluiten op dit vrijliggende fietspad, is de bedoeling.

Met de plannen komt het college van B&W tegemoet aan de wens van de gemeenteraad. Bijna een jaar geleden, in juni 2021, kondigde de gemeente aan de weg te willen omvormen tot een straat waar auto’s te gast zijn. De raad zette een streep door die plannen en sprak de voorkeur uit voor een vrijliggend fietspad. 

Met de keuze voor deze variant moet de verkeersveiligheid van de fietsers beter worden gewaarborgd, zegt de gemeente. Daarom heeft de gemeenteraad voor dit plan ook extra geld beschikbaar gesteld. “Met de plannen die er nu liggen, sluiten we goed aan bij de wens van de gemeenteraad”, aldus wethouder Maarten Slingerland. “Hiermee krijgt ook het laatste deel van de fietsroute Genemuiden Zwolle een vrijliggend fietspad. Zo spelen we in op de groei van het aantal schoolgaande fietsers die in de komende jaren ook gebruik gaan maken van de Zwolsesteeg. Bovendien blijft de huidige rijbaan van de Zwolsesteeg zo goed beschikbaar voor zwaar gemotoriseerd (landbouw) verkeer.”

De aanleg van het nieuwe fietspad staat op de planning voor het najaar. Dit gebeurt in afstemming met de werkzaamheden die de komende tijd in de omgeving plaats gaan vinden. Meer informatie over de plannen voor het vrijliggende fietspad staat op www.zwartewaterland.nl/zwolsesteeg

Enrico Kolk