Afbeelding
Foto: Eigen foto

Populaire schrijvers te gast op het Agnieten College

Algemeen

ZWARTSLUIS - Drie populaire jeugdschrijvers waren in het kader van het Leesoffensief te gast op het Agnieten College in Zwartsluis. Dit op uitnodiging van de docenten Nederlands en Bibliotheek Zwartewaterland. Speciaal voor alle tweedejaars waren Margje Woodrow, Khalid Boudou en Buddy Tegenbosch uitgekozen. 

Margje schrijft jeugdtrillers voor jongeren en ze debuteerde met haar boek “Examendeal” in 2013 en in 2021 won ze met “Fake trip” de Prijs van de Jonge Jury. Khalid is vooral bekend geworden door het boek “Schnitzelparadijs uit 2001, dat in 2005 werd verfilmd. In 2002 werd het boek bekroond met Het Gouden Ezelsoor. Zijn derde boek, “Pizzamaffia”, verscheen in 2007 en werd in 2011 verfilmd. Buddy werkt naast het schrijven van jeugdboeken als piloot bij Lufthansa. Zijn eerste boek “Pokerface” kwam uit in 2012. In 2020 won hij de Prijs van de Jonge Jury voor zijn boek “Match”. 

Alle leerlingen van klas 2 konden een workshop bijwonen van één van de drie schrijvers naar keuze waarbij ze actief aan de slag gingen met het schrijven van hun eigen verhaal. Ze werden uitgedaagd door de schrijvers en kregen veel tips en begeleiding om tot een spannend verhaal te komen.

Op 21 juni komen Margje, Khalid en Buddy weer op school en gaan de leerlingen verder met de opdrachten.