Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

TIP Hasselt presenteert tweede expositie van dit jaar

Algemeen

HASSELT - TIP Hasselt presenteert met trots de tweede expositie van dit seizoen. Na de expositie ‘125 jaar Hasselt Fanfare’ die goed bezocht werd, is het nu Tabe Kooistra uit Hasselt die van 9 juli tot eind september zijn schilderijen exposeert in het Oude Stadhuis van Hasselt.

Het stadhuis en de expositie zijn gratis te bezoeken en alle dagen behalve op zondag open van 10.00 tot 16.00 uur. Tabe Kooistra is geboren in 1953 te Leeuwarden. Na de middelbare school ging hij naar het Cibap in Zwolle en de docentenopleiding Ubbo Emmius in Leeuwarden.

Sinds zijn afstuderen is hij docent beeldende kunst geweest op verschillende scholen in Zwolle en Harderwijk. Inmiddels woont hij al meer dan dertig jaar in Hasselt. Op het Cibap heeft hij zijn eerste abstracte werk gemaakt.

Dit was bepalend voor zijn beeldend werk. Uitgangspunt voor het werk is zijn fascinatie voor plattegronden, topografische beelden. Deze topografische beelden vertaald hij naar vormen en kleuren. Als ondergrond gebruikt hij MDF of Multiplex. Na een aantal lagen tekent hij met een pasta de vormen op de ondergrond. Later schildert hij de plattegronden met olie verf.

Inmiddels heeft hij een ander thema gekozen als uitgangspunt ‘songteksten’ die hij vertaald in vormen en kleuren. Naast deze schilderijen staan er ook zitelementen gemaakt van multiplex. De ontwerpen zijn geïnspireerd op zit objecten uit de Afrikaanse cultuur. Meer over hem is te vinden op tabekooistra.nl en hij is via e-mail te bereiken op tabekooistra53@hotmail.com.

Enrico Kolk

Abonneer gratis

op de digitale krant