Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Geslaagde Burendag van Vossestaart

Algemeen

GENEMUIDEN - “Verbinding, samenwerking, gezelligheid en sportiviteit. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde burendag aan de Vossestaart.” Zo blikt de buurt terug in een persbericht over burendag. 

In de Vossestaart is dit al de vijfde burendag op rij en ruim dertig buurtbewoners waren zaterdagmiddag bij elkaar. Niet iedereen in de buurt was in de gelegenheid of in staat om te komen, maar uit de opkomst blijkt dat het leeft in de buurt. “Want in de Vossestaart kennen ze ook het motto ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’.”
Het thema was ‘Bollenplanten’ om de buurt vooral in het vroege voorjaar wat meer kleur te geven. Albert Corporaal adviseerde over de soorten en in goed overleg en samenwerking met de gemeente gaan de buurtbewoners eind oktober narcissen, krokussen en sneeuwklokje planten bij de vijver en de appartementen in de Vossestaart.
Op burendag werden symbolisch de eerste sneeuwklokjes geplant door Henk Tuinman, onder toeziend oog van enkele buurtjes en met hulp van Ans van Dalfsen en Arie Speksnijder.

Onder leiding van Wim van Dalfsen was er zaterdagmiddag ook een jeu des boules competitie tussen de vier appartementen. “Het werd een hele spannende competitie, maar uiteindelijk werd het team van De Vijverhoek winnaar”, besluit de buurt het persbericht.

Enrico Kolk