Afbeelding
Foto: Stockfoto

Koorconcert voor voedseltransporten Oekraïne

Algemeen

KAMPEN – Burgemeester Eddy Bilder heeft komende zaterdag de leiding in handen van een koorconcert voor voedseltransporten richting Oekraïne. Dat wordt gehouden in de Bovenkerk in Kampen.

Aan deze avond werken mee: Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden/Grafhorst onder leiding van Freddy Veldkamp en Jong Gemengd koor ‘Immanuël’ uit Urk onder leiding van Harm Hoeve. Verder werken Marco den Toom (orgel), Johan Bredewout (vleugel), Arjan & Edith Post (trompet) en Jaap Klootwijk (percussie) mee aan de avond.

Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid voor de SGP, spreekt een kort woord. Kaarten, die twee euro kosten, zijn te verkrijgen via bit.ly/koorconcert, de kerkdeuren gaan om 19.30 open en de avond begint om 20.00 uur. Kaarten zijn ook aan de kerk verkrijgbaar.

Het is het tweede koorconcert voor voedseltransporten richting Oekraïne. Het eerste concert - gehouden op 22 september in de Grote kerk van Dordrecht - leverde 7.500 euro op. De collecte-opbrengst van 14 oktober is eveneens bestemd voor voedseltransporten richting Oekraïne.

“De oorlog in Oekraïne is al ruim een half jaar aan de gang. Het leed is ontzaglijk. De burgers lijden enorm door deze oorlog. Mensen lijden daar honger vanwege voedseltekorten. Wekelijks gaan er voedseltransporten richting Oekraïne. Deze voedseltransporten worden onder andere georganiseerd door stichting Christian Refugee Relief”, aldus de organisatie, die dat wil ondersteunen.

Enrico Kolk