Afbeelding

PMD-container wordt mogelijk vaker geleegd

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De PMD-container wordt volgend jaar vaker geleegd, als dat ROVA lukt. “We horen regelmatig klachten dat de container vaak vol is en dat ‘ie vaker geleegd zou moeten worden”, stelt CDA-fractievoorzitter Rudi van Zandwijk donderdagavond in de raadsvergadering.

Hij diende daarom, samen met BGZ en VVD, een plan in om de container elke drie weken te legen in plaats van elke vier weken. Dat is in eerste instantie een pilot, die alleen volgend jaar uitgevoerd moet worden. Daarvoor investeert de gemeente eenmalig 40.000 euro.

Mocht de evaluatie in 2023 vervolgens positief uitpakken, dan willen de partijen dat de container ook na 2023 elke drie weken geleegd wordt. Dat gaat dan mogelijk wel iets betekenen voor de afvalstoffenheffing, waarschuwt wethouder Maarten Slingerland. Die kan dan in de toekomst duurder worden.
Het gaat wel om een bekend probleem. “Wij krijgen wel vaak klachten dat die container vol is”, merkt de wethouder op. Het college gaat bij ROVA nu navraag doen of het lukt om de containers volgend jaar vaker te legen.

Enrico Kolk