Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Henk de Boer neemt na 40 jaar afscheid als solist van Stereo

Algemeen

HASSELT - Het christelijk Genemuiden mannenkoor ‘Stereo’ hield vrijdagavond een bijzonder concert in de Grote kerk van Hasselt. Want na 40 jaar was het de laatste keer dat Henk de Boer zijn solo’s zong. Het bestuur bedankte de Hasselter met bloemen en een ingelijste foto waarna een warm applaus volgde.

De Boer werd al in zijn tienerjaren lid van Stereo. Al snel werd zijn stem ontdekt, waardoor hij de vaste solist van Stereo werd. Hij zong mee met honderden concerten en was ook meermaals te horen in het EO-programma ‘Nederland Zingt’.

“Henk de Boer is in al die jaren uitgegroeid tot een boegbeeld van het koor”, vertellen de bestuursleden van het koor. “Daar zijn we hem enorm dankbaar voor”. Tijdens zijn laatste concert als solist was hij nog meermaals te horen en werd hij door het bestuur bedankt voor zijn tomeloze inzet. 

De Boer blijft overigens wel actief bij Stereo, maar niet meer als solist: “Ik heb zelf aangegeven dat ik graag jong talent de ruimte wil bieden.”

Het concert in de Grote kerk was een benefietconcert van Stereo en de Rotary. Daarmee werd geld opgehaald voor onder andere zorginstellingen in Zwartewaterland en de Wijkwieg.

Enrico Kolk