Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Seniorenclub houdt middag over Wmo en Participatiewet

Algemeen

HASSELT – De seniorenclub houdt op 19 januari een middag met voorlichting over de Wmo en de Participatiewet. Ouderen kunnen zich aanmelden om daarbij aanwezig te zijn. De middag vindt plaats in het Teeuwland.

Eind 2021 zijn er door enkele vrijwilligers gezellige middagen voor senioren georganiseerd. De aanleiding hiervoor was dat de seniorenvereniging in Hasselt ophield te bestaan. “Daardoor ontstond er een gemis voor veel senioren aan een gezamenlijke ontmoeting”, schrijft de organisatie in een persbericht.

In de coronaperiode was het onmogelijk iets te organiseren, maar in de loop van 2022 konden de senioren weer bij elkaar komen. Elke derde donderdag van de maand houden vrijwilligers een gezellige middag. Op deze middagen wordt een gevarieerd programma aangeboden.

Dat bestaat uit optredens met muziek, diavoorstellingen en gemeentelijke informatie die belangrijk is voor deze doelgroep, zoals Wmo en Participatievoorzieningen. “Natuurlijk wordt er ook bingo gespeeld en/of een verloting. Tijdens de Kerstperiode werd er een gezellige kerstmiddag aangeboden, waarvan volop werd genoten”, aldus de organisatie.

Bij de seniorenclub is geen lidmaatschap nodig. Per middag wordt aanmelding gevraagd. Om de kosten voor koffie/thee, hapje en drankje te drukken, wordt een bijdrage gevraagd.

Deze middagen worden georganiseerd onder auspiciën van Welzijn Zwartewaterland. Voor meer informatie of aanmelden voor de middag kunnen mensen contact opnemen met Jenny Schmidt, 06-57056694 of Willy Tempelman, 06-33424304.

Enrico Kolk