Afbeelding
Foto: Gregory van Gansen Photonews

Eenkhoorn derde in de Volta Classic van Limburg

Algemeen

GENEMUIDEN - Pascal Eenkhoorn eindigde zaterdag als derde in de Volta Limburg Classic. Dat gebeurde in een zware wedstrijd met erbarmelijke weersomstandigheden. Hij zat samen met zijn ploegmakker Van Gils in een kopgroep van vijf renners. Eenkhoorn en Van Gils bleven uiteindelijk samen met winnaar Kaden Groves over.

Toen Groves twintig kilometer voor het einde ging, kon Eenkhoorn niet mee. De Genemuidenaar had net een zware beurt gedaan. Eenkhoorn kon niet meer worden ingehaald en reed dus naar een podiumplek. De Volta Classic is een mooie opwarmer voor de Amstel Gold Race die over twee weken op het programma staat. 

Eenkhoorn klappertandde na een hele dag in de regen. “Ik probeerde wel weg te rijden, maar Kaden counterde mij en daarna was bij mij de tank leeg. Daarna reed hij nog 20 kilometer op kop met Maxim in z’n wiel en wint hij nog. Hij was vandaag gewoon de sterkste, dat moet je kunnen erkennen. Ook in de Ronde van Catalonië toonde hij al z’n sterke benen en won hij twee etappes. Dus we wisten dat het niet gemakkelijk zou worden om hem te kloppen. We hebben ons best gedaan, een sterke koers gereden met de ploeg en een mooie prestatie neergezet. Tweede en derde is jammer natuurlijk, je rijdt altijd voor de winst, maar je moet er wel de benen voor hebben.”

Dennis van der Horst reed ook mee in de Volta Limburg Classic, maar net zoals veel renners haalde hij de finish niet.