Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Expositie en activiteiten in de Veldschuur

Algemeen

ROUVEEN - Paletkunstenaars exposeren portretten van IVN- en Veldschuurvrijwilligers en studenten van het Zone.college houden kinderactiviteiten op maandagmiddag 10 april (Tweede Paasdag) in de Veldschuur.

Die dag is er van alles te doen tussen 13.00 en 17.00 uur. Studenten van het zone.college in Zwolle houden activiteiten om kinderen meer te leren over dieren en de natuur in Nederland. “Zo kun je zoeken naar waterdiertjes, meedoen met een speurtocht, sporen zoeken, knutselen, insectenhuisjes schilderen en uilenballen uitpluizen. En natuurlijk gaan we paaseieren zoeken”, wordt aangekondigd in een persbericht.

Om 15.00 uur onthult kunstenaarsvereniging Palet een expositie met portretten. Die is in april en mei te zien in de Veldschuur. Een aantal actieve, ‘groene’ vrijwilligers van de Veldschuur en IVN-Zwolle (Instituut voor natuureducatie) is door kunstenaars van de Zwolse kunstenaarsvereniging Palet geportretteerd. “Deze portretten vormen samen een gevarieerde expositie met onder andere tekeningen, schilderijen en geboetseerde portretten. In deze werken tonen de kunstenaars hun verschillen in waarnemen, werken en visie op het portret. Met deze portrettenexpositie brengen we een ode aan onze modellen: ‘De vrijwillige werkers in het groen’”, besluit het persbericht. 

Meer informatie op veldschuur.net.

Enrico Kolk