Veel strijd, maar weinig goed voetbal in de bekerfinale.
Veel strijd, maar weinig goed voetbal in de bekerfinale. Foto: Erik Driessen

Pover Sportclub moet de beker aan d’Olde Veste laten

Algemeen

(door Erik Driessen GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden moest de districtsbeker woensdagavond aan d’Olde Veste meegeven. Op basis van een sterke eerste helft was de 1-2 zege van de degradatiekandidaat uit Steenwijk niet onverdiend. Genemuiden kon pas in de slotfase dreigend worden.

Bij de Steenwijkers moest Tom Kisjes geblesseerd toekijken. Dat bleek geen onoverkomelijk gemis, want uitgerekend zijn vervanger Davy Kuurman scoorde voor rust twee keer. Een slap Sportclub kwam in de eerste 45 minuten tot geen enkele uitgespeelde kans en bleek bovendien voetballend minder dan d’ Olde Veste.

Vooral de jonge Jeffrey Dijkstra was een kwelling voor de verdedigers uit Genemuiden. Die zagen na een klein half uur dat een voorzet van Dijkstra over alle groen-witten heen ging en op het hoofd van Davy Kuurman viel. Die wist daarmee wel raad. Tot grote vreugde van de Steenwijker aanhang, die de hele wedstrijd overigens zorgde voor meer vuurwerk langs de lijn dan op het veld zichtbaar was.

Amper tien minuten later verdubbelde d’Olde Veste de voorsprong. Het middenveld van Genemuiden liet een Steenwijker lopen en diens inzet kon door doelman Streutker met een uiterste inspanning op de lat worden geduwd. Op de rebound van Kuurman was hij echter kansloos. En dat woord vatte op dat moment ook de situatie voor Genemuiden perfect samen.

Na rust kreeg Martijn Eenkhoorn direct een aardige mogelijkheid, maar daarmee was de dadendrang van Sportclub meteen weer geblust. De aanvallers zaten niet in de wedstrijd en kregen bovendien nauwelijks aanvoer vanuit het ideeëloze middenveld. Genemuiden kon niet meer bedenken dan Jens Jurn Streutker naar de spits dirigeren, waar hij later ook nog gezelschap kreeg van de lange invaller Rick Doorn.

Dat zorgde eindelijk voor wat onrust in de Steenwijker verdediging. Toen Streutker na 80 minuten een voorzet van Martijn Eenkhoorn tot de 1-2 promoveerde, leek er toch nog van alles mogelijk. Sportclub bleef ballen in de zestien pompen. Dat leidde tot veel dreiging, maar eigenlijk nauwelijks tot kansen.

Ook in de acht minuten blessuretijd kwam de gelijkmaker niet meer op het scorebord. Dat was gezien het povere spel van Genemuiden en de sterke eerste helft van d’Olde Veste ook niet terecht geweest. De Steenwijkers kunnen uit de bekerwinst moed putten voor de strijd tegen degradatie, terwijl Genemuiden het nodige denkwerk heeft voor het vervolg van de competitie en vooral het toetje dat daarna volgt.