Bram Hofland.
Bram Hofland. Foto: Enrico Kolk

Nieuwe Next Leveldienst over ‘Relaxed geloven’

Algemeen

HASSELT - Dominee Bram Hofland gaat op zondag 21 januari opnieuw voor in een Next Leveldienst. Die begint om 10.00 uur in de Anna van der Breggensporthal.

“Hoe zitten je schoenen? Zitten ze te relaxed of zitten ze te ruim? Ben je blij met de manier waarop je door het leven gaat of struikel je wel eens? Zo werkt dat ook voor voor christenen: Geloven is namelijk niet altijd makkelijk en gaat vaak met vallen en opstaan”, aldus de organiserende Christelijke Gereformeerde kerk. “Er wordt door gelovigen van alles van elkaar verwacht: je moet dit, je moet dat, er mogen allerlei dingen niet en ga zo maar door… Daar krijg je echt stress van! Maar is dat wat het geloof echt is? Wat is geloven eigenlijk? Is het iets is van wetten en regels of mag je ook op een relaxte manier van het geloof en het leven met God genieten?”

In de Next Leveldienst op 21 januari staat het thema ‘Relaxed geloven’ centraal. “Het gaat in de dienst over dat je met al je falen, ook in geloof bij God mag komen. Soms heb je het gevoel dat je in te grote schoenen loopt, bijvoorbeeld als je stress, vermoeidheid of angst ervaart. Voor God ben je goed zoals je bent en dat mag je gaan ervaren.”

De kinderen tot en met groep 6 van de basisschool mogen tijdens de dienst naar de kindernevendienst. Voor de allerkleinsten is er oppas in de Koningshof.
“Kom je nooit in de kerk of ben je nog niet zo vaak in de kerk geweest? Juist dan ben je van harte welkom om kennis te maken met het geloof. Hopelijk ontdek je hoe relaxed het eigenlijk is om je leven samen met de mensen om je heen met God te delen”, nodigt de kerk uit.

“Wil je meer weten? Check dan @nextleveldiensten op Instagram. Zien we je op 21 januari?”

Op zondag 17 december was er ook een Next Leveldienst.

Enrico Kolk