Afbeelding
Foto: Henk Kuik

Boomdeeldag: 873 stuks bomen en bosplantsoenplanten

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Met het uitreiken van 873 bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners tijdens de Boomdeeldag zet de gemeente zich in voor het verbeteren van het landschap. Wethouder Maarten Slingerland overhandigde zaterdag de eerste bomen. “Onze inwoners dragen hiermee hun steentje bij aan het verbeteren van de biodiversiteit en het leefklimaat in hun eigen omgeving.”

De provincie startte in 2019 met ‘Iedereen een Boom’. In het kader van dat project worden 1,1 miljoen nieuwe bomen geplant in Overijssel. Om daar een bijdrage aan te leveren, deed Zwartewaterland voor de tweede keer mee aan de Boomdeeldagen. 

Samen met de provincie en Landschap Overijssel gaf de gemeente inwoners afgelopen zomer de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aan te vragen. Binnen dit project Natuur voor Elkaar werden in Zwartewaterland afgelopen zomer 873 stuks plantgoed aangevraagd, die dus zaterdagmorgen in ontvangst werden genomen.

Tijdens de Boomdeeldag deelde Slingerland de bomen en bosplantsoenplanten uit. “We vinden de aanleg van streekeigen landschapselementen met inheems plantmateriaal belangrijk. Daarom doen we vanuit Zwartewaterland graag mee aan deze Boomdeeldag”, legt Slingerland uit. “Onze inwoners kunnen de bomen op hun eigen grond planten. Ze zorgen daarmee voor structuur, samenhang en diversiteit in het landschap.”

Enrico Kolk