Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Stripfiguren en bakvormpjes 3D-printen bij de bibliotheek

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – In de voorjaarsvakantie zijn er weer kinderactiviteiten in de bibliotheken in Zwartsluis en Genemuiden. In de Zwartsluis is het dan Stripweek met een Stripfigurenspeurtocht, de workshop ‘Print je eigen 3D-stripfiguur en de workshop ‘Maak je eigen Flip(strip)boekje. In Genemuiden is er de workshop ‘Print je eigen 3D-uitsteekvormpje’.

Op dinsdag 20 februari is er van 14.00 tot 16.30 uur een Stripfigurenspeurtocht uitgezet in de straten rond de bibliotheek in Zwartsluis. Kinderen kunnen de route binnen bij de balie afhalen. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. De workshop ‘Print je eigen 3D-stripfiguur’ is op woensdag 21 februari van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek in Zwartsluis. Er is plek voor maximaal tien deelnemers. Deelname kost 1,50 euro per persoon. Tot slot kunnen kinderen die graag tekenen op donderdag 22 februari van 10.00 tot 12.00 uur deelnemen aan de workshop ‘Maak je eigen Strip(flip)boekje. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

In de bibliotheek in Genemuiden vindt de workshop ‘Print je eigen 3D-uitsteekvormpje’ plaats op donderdag 22 februari 2024 van 10.00 tot 11.00 uur. Tijdens deze workshop ontwerpen kinderen een eigen uitsteekvormpje in het computerprogramma TinkerCAD om het vervolgens uit te printen in 3D. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Deelname kost 1,50 euro per persoon. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Voor de workshops met de 3D-printer vooraf aanmelden via www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda.

Enrico Kolk