Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bilder opnieuw op bezoek bij jarige Trijntje Esser

Algemeen

ZWARTSLUIS - Trijntje Esser-Van Dalfsen is afgelopen zondag 105 jaar geworden. Burgemeester Eddy Bilder ging opnieuw bij haar op bezoek om haar te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Dat deed hij de afgelopen jaren ook al. Esser werd in 1919 geboren aan de Nieuwesluis. Ze kreeg met haar man Nico zes kinderen. Ook zijn er 13 kleinkinderen en 18 achterkleinkinderen in de familie geboren.

Jarenlang bestierde ze met haar man een loodgietersbedrijf en had ze een winkel met kunstnijverheid- en huishoudartikelen.

Haar vader was de bekende kerkorganist en koordirigent Rijk van Dalfsen. Als 11-jarige jongen zat hij al achter het orgel van de gereformeerde kerk in Genemuiden en in 1960 was hij zeventien jaar organist van de hervormde kerk in Zwartsluis.

Zijn dochter, Trijntje Esser-Van Dalfsen dus, is met haar 105 jaar de oudste inwoner van Zwartsluis. Zij vierde in 2019 met een speciale dankdienst in de gereformeerde kerk haar 100e verjaardag.

Vijf jaar later komt burgemeester Bilder haar rond haar verjaardag nog steeds trouw bezoeken. Hij voorzag zijn felicitaties van een bloemetje.

Enrico Kolk