Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Pumptrackbaan nu officieel open: ‘We mogen hier trots op zijn’

Algemeen

HASSELT - De splinternieuwe pumptrackbaan aan de Prinsenstraat is afgelopen vrijdag geopend door wethouder Maarten Slingerland. “Het is mooi hoe we dit samen met de initiatiefnemers voor elkaar hebben gekregen. Hasselt heeft een speel- en sportplek erbij gekregen waar we trots op mogen zijn”, aldus de wethouder.

De aanleg van de pumptrackbaan werd in februari afgerond, waarna jong en oud al veelvuldig gebruikmaakte van de nieuwe baan. Op vrijdag 19 april vond de officiële opening van de baan plaats. Bmx’er Thijs IJzerman fietste het symbolische eerste rondje. 

Samen met steppers Brandon van Dijk en Xavier Janssen gaf hij daarna een demo. De jongerenwerkers van Jong! Zwartewaterland en de buurtsportcoaches zorgden de hele middag voor activiteiten op en rondom de nieuwe baan.

Slingerland: “We hadden al langer een wens voor herontwikkeling van de skatebaan in Hasselt. Het initiatief vanuit de samenleving voor deze pumptrackbaan sloot daar zeer goed bij aan.” Die nieuwe pumptrackbaan werd mogelijk door een investering van de gemeente en een groot aantal subsidies, waaronder LEADER. Maar ook door de verschillende acties die de initiatiefnemers hebben opgestart om extra geld op te halen. “De afgelopen weken is al veelvuldig gebruik gemaakt van de baan. Dat laat zien dat deze baan voorziet in een grote behoefte.” 

De baan is aangelegd door Velosolutions en heeft voor beginners en gevorderden een uitdagend parcours met kuilen, bulten en bochten. De baan is geschikt voor alles wat wieltjes heeft. Zoals een (loop)fiets, skateboard, step, skeelers of een rolstoel. 

Voor het gebruik van de baan is een helm verplicht. Het gebruik van knie- en elleboogbeschermers zijn aanbevolen. “Dit is een plek geworden waar jong en oud elkaar kan ontmoeten. We hopen dat inwoners uit Zwartewaterland en omstreken hier in de toekomst heel veel sport- en speelplezier aan gaan beleven”, besloot Slingerland zijn toespraak bij de opening.

Enrico Kolk