?Enkele duizenden bezoekers' aan Gebiedsfestival

Cultuur

ZWARTEWATERLAND - ?Enkele duizenden bezoekers' kwamen zaterdag af op het Gebiedsfestival IJsseldelta, zo schat de organisatie. Ook in Zwartewaterland werd het festival gehouden.

Zo konden bezoekers in Hasselt met de Hasselter aak De Hoop mee het Zwarte Water op (zie foto). Jeugdorkest IJsseldelta gaf een concert in de Hanzestad, de toren van de Grote Kerk kon beklommen worden en er was een huifkartocht.

In Genemuiden was turfschip De Vijf Gebroeders in de vaart. In Zwartsluis konden bezoekers gratis meevaren met het pontje. Verder was er onder andere een proeverij ?(H)eerlijk IJsseldelta' bij Sluuspoort in Zwartsluis en was stoomgemaal d'Olde Mesiene aan de Kamperzeedijk opengesteld voor publiek. Bij het Asjesgoed in Mastenbroek konden bezoekers kanovaren. Verder waren meerdere musea in Zwartewaterland open.

?Wandelen, fietsen, varen, proeven of snuiven aan cultuur: voor jong en oud waren er leuke activiteiten te doen in de IJsseldelta?, laat de organisatie weten. ?Tijdens het festival werd de succesvolle afronding van het uitvoeringsprogramma van het Nationaal Landschap IJsseldelta gevierd en tevens de start van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.?