Overijsselse bibliotheken sluiten Kinderboekenweek af in Slagharen

Cultuur

REGIO - ?Raar, maar waar'. Dat is het motto van de Kinderboekenweek (7 tot en met 18 oktober), die draait om natuur, wetenschap en techniek. Om de Kinderboekenweek feestelijk af te sluiten organiseert de Bibliotheek samen met Attractie- & Vakantiepark Slagharen het BoekenSlag Festival, op zaterdag 17 oktober.

?Een festival dat draait om boeken, techniek, maar vooral: heel veel plezier.? Het BoekenSlag Festival vindt plaats in het attractiepark Slagharen. In de Music Hall wordt er onder andere voorgelezen, kunnen kinderen zich verkleden als boekenheld Dummie de Mummie, treden Kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout op en zijn er goochelshows. De techneuten onder ons krijgen een workshop lampjes bouwen.

De festiviteiten worden 's avonds afgesloten met de Miracle of Lights Parade. De bezoekers van het BoekenSlag Festival zijn ook welkom in de rest van het attractiepark.

Om het BoekenSlag Festival (zaterdag 17 oktober) te bezoeken, koopt men reguliere tickets van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Dat kan op www.slagharen.com of bij de kassa. Het BoekenSlag Festival vind je in de Music Hall in het park zelf. Het festival duurt van 12.00 tot 17.00 uur, maar om 11.00 uur gaat het park al open.