Bijeenkomst HVZ over stamboomonderzoek

Cultuur

ZWARTSLUIS - De Historische Vereniging Zwartsluis (HVZ) houdt woensdag 30 september vanaf 20.00 uur haar reguliere ledenbijeenkomst in Sluuspoort. Deze is ook toegankelijk voor niet-leden.

Dit keer is Bert Wolbert uit Oldenzaal te gast. ?Wij hebben gemeend iemand uit te nodigen die een voorbeeld kan zijn voor iedereen die bezig is met een stamboomonderzoek/familiegeschiedenis?, aldus de HVZ. ?Als thema voor zijn lezing heeft hij gekozen voor ?Een moeilijke zoektocht'.?

Menigeen is bezig om een stamboom op te zetten. ?Deze bezigheid houdt vaak op bij namen en datums?, aldus HVZ. ?Zo'n onderzoek  gaat eigenlijk leven en heeft meer waarde als dit uitgebreid wordt met een onderzoek over waar woonden mijn voorouders, met wat voor werk kregen ze brood op de plank en wat betekenden ze voor de maatschappij.?

Wolbert behandelt een Twentse familiegeschiedenis met als voorbeeld zijn eigen onderzoek vanaf circa 1500 tot heden. ?Een leerzame en interessante Power Point-presentatie met veel illustraties en foto's. Leden hebben vrij entree, van niet-leden vragen we 3 euro.?

Wie interesse heeft of al eens bezig is geweest met het verzamelen van vooroudergegevens op internet, maar niet verder kwam, kan aankloppen bij de Historische Verenging. ?Wij willen eventueel behulpzaam zijn. Wij hebben veel genealogische gegevens op onze website staan en worden daardoor van tijd tot tijd benaderd om aanvullende gegevens, waar we vaak een antwoord op kunnen geven. Ook zoeken we naar mensen die de weg weten en daardoor anderen kunnen helpen. En/of hebt u tijd en zin om genealogisch onderzoek te doen naar Sluziger families? Benader ons, graag. Mail naar: h.pluim@swartesluys.nl.?