Lezing ?3D printen van metalen' in bibliotheek

Cultuur

HASSELT - In de Hasselter bibliotheek wordt donderdag 1 oktober vanaf 20.00 uur een lezing over ?3D printen van metalen' gegeven. Voor wie dan niet kan, is er een herkansing op donderdag 8 oktober vanaf 19.30 uur in de Bibliotheek Steenwijk.

?Steeds vaker krijgen bibliotheekmedewerkers vragen over het lenen en downloaden, maar ook het lezen van e-books, vragen over apps, het downloaden van apps, of bijvoorbeeld WhatsApp. Veel succes heeft Bibliotheek Zwartewaterland met haar 3D Printer-demonstraties en -workshops. Tijd voor een iBieb-programma. Dit hele pakket hoort bij het mediawijsheidsprogramma, voor iedereen die wat meer wil weten over de digitale wereld.?

Op uitnodiging van Bibliotheek Zwartewaterland komen Marc de Smit uit Lemmer en Gerrit Kool uit Steenwijk 1 oktober naar Bibliotheek Hasselt. De twee zijn medewerkers bij het NLR in de Noordoostpolder. Dit is het meest toonaangevende technologie centrum in Nederland voor 3D printen van metalen.

?We verbeteren met en voor de Nederlandse en buitenlandse industrie het printen vooral voor luchtvaartproducten, maar ook voor Shell?, aldus De Smit en Kool. ?Dus hoe kun je nog beter printen zonder kleine defecten in bijvoorbeeld aluminium-, titanium- of nikkellegeringen. Voordat we dit bespreken laten we met een presentatie en filmpjes zien hoe 3D-printen werkt en we hebben geprinte producten bij ons.?

Tussendoor en naderhand is er ruimte om veel vragen te stellen. ?We vinden dat zelfs heel erg leuk wanneer het publiek duidelijk maakt welke vragen leven. Het is voor ons een hele uitdaging om eens voor een ?niet'-technisch publiek dit moeilijke onderwerp in Jip-en-Janneke-taal te vertellen.?

Toegang voor leden is 2,50 euro. Niet-leden betalen 5 euro. Reserveren voor deze leden kan via de website van de Bibliotheek Zwartewaterland www.bibliotheekzwartewaterland.nl of voor Steenwijk via www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl.