Afbeelding

Hernieuwde uitgave 'Dicht op Hasselt' gepresenteerd

Cultuur

HASSELT - Met ruim vijftig mensen, onder leiding van de 'gids' Henk Laarakkers, werd zaterdag kunstroute 'Dicht op Hasselt' weer gelopen. Deze voert langs de zeven kunstwerken die in 2004 voor het eerst werden gepresenteerd onder de titel 'Dicht op Hasselt'.

Het zijn kunstwerken geïnspireerd op gedichten van de gedichtenwedstrijd ter gelegenheid van 'Hasselt 750 jaar stad'. Tijdens de route werden de gedichten weer voorgelezen en werd door de kunstenaars van toen toelichting gegeven op de kunstwerken. Na de wandeling was er de afsluiting met de presentatie van de hernieuwde uitgave in De Werkplaats aan de Kaai.

Nadat Jan Blei nog eens het winnende gedicht 'Rimpel in de tied' had voorgelezen, was het de beurt aan de jonge dichter Arjan Bruins (toen vier jaar) om het eerste exemplaar aan burgemeester Eddy Bilder te overhandigen.

De burgemeester gaf in zijn dankwoord aan dat hij tijdens de wandeling een hoop nieuwe dingen had gezien en gehoord. Hij was 'blij verrast met de grote deelname aan de wandeling' en was 'trots op deze nieuwe uitgave als een mooi promotiemiddel voor de stad Hasselt'.

In deze uitgave staan naast de kunstwerken van 'Dicht op Hasselt' ook de andere kunstwerken in de openbare ruimte in Hasselt. Op diverse plekken in de binnenstad en daarbuiten staan kunstwerken, sommige al lang, andere pas net geplaatst: zoals het Joods Herdenkingsmonument in april van dit jaar. Op de twee plattegronden in het boekje zijn de verschillende kunstwerken goed te vinden.

Deze nieuwe uitgave is te verkrijgen bij de TIP Hasselt en bij De Werkplaats (Stichting Hanzestad Hasselt Marketing).