Klaas Noordstra

Oranjevereniging: ?Super geslaagd Euifeest'

Cultuur

HASSELT - Oranjevereniging Hasselt blikt terug op ?een super geslaagd Euifeest 2015'. De vertrouwde én nieuwe activiteiten brachten een week lang heel veel Hasselters op de been, zo laat de organisatie weten.

"Nieuwe activiteiten als de smaakroute en het abseilen bleken bijzonder goed uit te pakken", laat Carijn Bergman, een meer dan tevreden bestuurslid van Oranjevereniging Hasselt, weten. "We hebben heel veel enthousiaste reacties gekregen."

Al op de eerste zaterdag konden Hasselt ontmoet Hasselt, de Euibattle en het muzikale openingsfeest gezamenlijk op ruim drieduizend bezoekers rekenen. ?Enthousiaste bezoekers die de hele week bleven komen.?

Zo'n 650 mensen fietsten de smaakroute. ?Een ongekend succes en zeker voor herhaling vatbaar?, aldus de organisatie. ?Zo zagen vele mensen -jong en oud- de theatervoorstellingen van Back Up Theater en De Jonge Honden en Draadloos. Het abseilen van de kerktoren was met maximaal 63 deelnemers in no time volgeboekt. En dus zijn er nu al plannen om volgend jaar het dubbele aantal deelnemers aan twee kanten langs de kerktoren naar beneden te laten glijden.?

Voor het eerst was de exploitatie van de feesttent in handen van de lokale horeca. Onder de noemer Heuireca maakten Ad'vundum, Kontento.eu en Onder de Luifel van iedere dag een feest. Tijdens Q-music The Party, de artiestenavond met onder andere de nieuwe coverband Groove Line en de feestavond met onder andere Mr. Polska was de feesttent ?tot de nok gevuld'. Ook hier bleken de nieuwe activiteiten -het Euidarttoernooi en springkussenfestijn- aan te slaan. ?Zowel de Oranjevereniging Hasselt als de drie horecaondernemers blikken terug op een zeer prettige samenwerking en staan er dus zeker voor open om er volgend jaar een vervolg aan te geven.?

Eén ding staat bij de Oranjevereniging Hasselt voorop: het Euifeest is een feest voor en door Hasselters georganiseerd. "We bedanken alle vrijwilligers, sponsoren, leden en bezoekers die dit Euifeest tot zo'n enorm succes hebben gemaakt", laat Bergman weten. "Het is zo fijn dat al die mensen zijn gekomen. We nemen al hun reacties mee om ook volgend jaar weer een geweldig Euifeest neer te kunnen zetten."

Klaas Noordstra