Geslaagden bij Hasselts Fanfare

Cultuur

HASSELT - Dertien leerlingen van de slagwerkopleiding bij Hasselts Fanfare deden onlangs examen. Dit gebeurde onder toeziend oog van examinatoren van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, het KNMO. Iedereen is geslaagd.

Normaliter nemen leerlingen van de muziekvereniging in het voorjaar deel aan de examens in Westenholte, maar gezien de groepsgrootte was het ditmaal niet mogelijk als één groep op dezelfde dag te gaan. Daarom besloot het bestuur en de docenten om in samenwerking met de muziekbond een extra examendag te organiseren in het eigen verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan in Hasselt. Een deel van de leden deed daarom al op 30 mei examen en een tweede groep zaterdag 6 juni.

Voor alle slagwerkers was er uiteraard een presentje van het bestuur en een groepsfoto mocht daarbij niet ontbreken. De volgende leerlingen wisten, mede door de opleiding van de instructeurs Henri Timmerman en Henrike Palland, hun diploma met mooi cijferresultaalt te behalen: Laurent Braams, Sven Beute, Jens Bakker, Bart v.d. Ruitenbeek, Huub ten Kate, Jorian Dokter (A-diploma), Sergio Eenkhoorn, Eric Brevoord, Tim Koerhuis (B-diploma), Jan Koedijk, Frank Bloemhof, Henrike de Jonge-Jansen en Koen v.d. Haar (C-diploma).