Oranjevereniging zoekt met spoed nieuwe bestuursleden en vrijwilligers

Cultuur

GENEMUIDEN - Oranjevereniging Genemuiden is met spoed op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bestuursleden. Mocht nieuwe aanwas uitblijven, komt het voortbestaan van de vereniging in gevaar.

Dat laat voorzitter Henry van Dalfsen weten in een brief. ?Door een groot gebrek aan mensen komt er steeds meer druk en werkzaamheden op de schouders van het zittende bestuur te liggen?, legt hij uit. ?Hierdoor wordt het voor het bestuur ook niet meer leuk dit allemaal te organiseren."

Twee bestuursleden willen om die reden stoppen als er niets verandert. "Het gevolg hiervan zou zijn dat de druk nog groter zou worden voor de blijvende leden", aldus Van Dalfsen. "Wat kan gaan leiden tot het stoppen van het bestaan van de Oranjevereniging in Genemuiden.?

Het gebrek aan nieuwe aanwas speelt al langer. ?Al meerdere jaren kampt het bestuur met het probleem dat er te weinig mensen zijn die de Oranjevereniging een handje willen helpen?, vertelt van Dalfsen. ?Wij denken hierbij aan enthousiaste mensen die plaats willen nemen in het bestuur, maar zeker ook mensen die tijdens de activiteiten willen helpen.?

Daarom doet Van Dalfsen een oproep aan de inwoners van Genemuiden. ?Wilt u dat Koningsdag gevierd blijft worden in Genemuiden en dat de activiteiten moeten blijven bestaan? Meld u zich dan aan als vrijwilliger of bestuurslid.?

Dan kan via het mailadres: info@oranjevereniginggenemuiden.nl. ?Ook voor info kunt u schrijven naar dit adres. U moet er toch niet aan denken dat al deze activiteiten gaan verdwijnen? Wacht niet tot het te laat is, want als het één keer weg is, komt het niet zomaar weer terug.?

Ook nodigt de voorzitter iedereen uit voor de ledenvergadering op woensdag 18 maart om 19.30 uur in d'Overtoom. Verder somt hij in de brief op wat de Oranjevereniging allemaal organiseert in Genemuiden. ?Wat is het elk jaar weer een groot feest in Genemuiden rond Koningsdag (voorheen Koninginnedag). De aubade, twee rondgangen van de optocht, een bustocht voor de ouderen, twee feestavonden en natuurlijk alle activiteiten die 's middags op het Havenplein plaatsvinden. Verdere activiteiten die de Oranjevereniging organiseert zijn de jaarlijkse lampionnenoptocht, Dodenherdenking en ook dit jaar weer de taptoe. Verder helpt de Oranjevereniging ook mee met het organiseren van de Bingo op de maandag voor Biestemerk.?