Voorbereidingen OBN Dweildag 2015 van start

Cultuur

HASSELT - De voorbereidingen voor de OBN Dweildag 2015 in Hasselt zijn weer in volle gang. Het muziekspektakel vindt plaats op zaterdag 13 juni in het centrum van Hasselt. Het muzikale festijn draait ook dit jaar niet alleen om muziek. "Het belooft een sfeervol evenement te worden met activiteiten voor jong en oud", aldus de organisatie.

De organisatie van de OBN Dweildag wil dit jaar weer een stapje verder. ?Natuurlijk blijft de hoofdtoon liggen op de dweilorkesten met hun muziek, maar dit jaar willen we gedurende de gehele dag nog meer organiseren", legt de organisatie uit. "Ook in verband met ons vijfjarig jubileum. Het doel is om de OBN Dweildag een feest van en voor ons allemaal te laten zijn.?

Net als voorgaande edities treden dweilorkesten op in het centrum van Hasselt. Het eerste orkest heeft zich ondertussen al aangemeld. ?Naast het publiek zijn ook de dweilorkesten enthousiast over ons evenement. Dit geeft een enorme drive om hiermee door te gaan.?

Onder de vleugels van muzikale klanken wordt in de Nieuwstraat en op de Markt een braderie georganiseerd. Hiernaast worden er voor kinderen van alle leeftijden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo komen er op ?de Kaai' onder andere veel kinderspelen. Wat er verder in het centrum van Hasselt georganiseerd wordt, houdt de organisatie nog even geheim. ?We zijn druk bezig om alles voor te bereiden. Houd voor meer informatie onder andere de website in de gaten.?

Het voortbestaan van het evenement is mede te danken aan hoofdsponsor Ongedierte Bestrijding Nederland, aldus de organisatie. ?Ik vind het een leuk initiatief?, aldus Rudolf Wardenburg van OBN. ?Voorgaande jaren was het gezellig druk en de sfeer zat er goed in. Ook van buitenaf trok het de aandacht en daar draait het om. Vooral in de zomerperiode moeten we Hasselt aantrekkelijker maken voor toeristen. Een evenement als de OBN Dweildag is een aanwinst voor Hasselt en dat moet behouden worden.?