Volkskerstzang in Genemuider Hervormde Kerk

Cultuur

GENEMUIDEN - Met het thema 'What's in His name?' houdt de evangelisatiecommissie van de Hervormde Gemeente in Genemuiden de traditionele Volkskerstzang op woensdag 24 december. Dit gebeurt vanaf 20.30 uur (niet om 21.00 uur in tegenstelling tot voorgaande jaren) in de Hervormde Kerk op het Kerkplein.

Ook dit jaar verleent Hasselts Fanfare weer haar medewerking, evenals organist Arend Booi. J. Visscher zal stilstaan bij het thema 'What's in His name?'. Wethouder Gerrit Knol verzorgt de schriftlezing. Het zingen van de vele traditionele kerstliederen wordt afgewisseld met een declamatie en een muzikale intermezzo.

"Het belooft weer een bijzondere Volkskerstzang te worden zo aan de vooravond van Kerst", aldus de organisatie. "Een ieder is van harte welkom om deze Volkskerstzang bij te wonen. Ook voor wie niet regelmatig in een kerk komt, staan de deuren open."

De Hervormde Gemeente van Genemuiden kent het gebruik op de tweede feestdagen een zangbijeenkomst te organiseren. Ook op de Tweede Kerstdag zet daarom de Hervormde Kerk de deuren open om iedere zangliefhebber naar binnen te lokken. De muzikale leiding van de kerstzang is deze ochtend in handen van de muziekgroep. De meditatie wordt verzorgd door dominee Olie. De kerstzang begint om 9.30 uur.