Winterfair in Sluziger Mastenmakersstraat en Hasselterdijk

Cultuur

ZWARTSLUIS - De Mastenmakersstraat en de Hasselterdijk in Zwartsluis staan zaterdag 13 december in het teken van de Winterfair.

?We hebben een heel gevarieerd programma?, laat de organisatie weten. ?Van jong tot oud kunnen bezoekers zich vermaken in onze gezellige straat.?

Zo wandelen er volwassenen en kinderen in vroegere kledij en vertonen zij hun werkzaamheden. Bezoekers kunnen hoepelen, stelten lopen of even op de driewieler zitten. ?Ook kunnen ze de vliegende Hollander pakken en zelfs ontbreekt de vélocipède niet.?

Ook kunnen aanwezigen de straat bekijken op de rug van een pony. ?Bekijk ook de ramen die versierd zijn met oude spelen, speelgoed, foto's en wintertaferelen.?

De straat is sfeervol verlicht en van kerstbomen voorzien. Daarnaast laten enthousiaste tieners hun muzikale kunsten horen. ?Aan koude handen hebben we ook gedacht, want er staat een grote vuurkorf.?

Verder zijn bezoekers welkom achter in het huis van familie Strating aan de Mastenmakersstaat 21, waar Henk Hooijer een verhaal vertelt. De deur van nummer 27 staat eveneens open, daar zijn werken van Corine Bonsink te bewonderen.

Ciska Borger vertoont daar haar retro-flessen met afbeeldingen van oud-Zwartsluis. ?Door Annet Westhuis kan je binnen je handen laten masseren. Wout Marines heeft zich weer voorbereid en speelt eigentijdse muziek op zijn harmonium in het Fischershuske 31.?

Op nummer 33 bij de familie De Haan treffen bezoekers Anje Slurink die haar werken laat zien en daarover vertelt. In de straat staan kraampjes waar bezoekers verschillende creaties kunnen maken, kijken en kopen. ?Sieraden maken en meer met Frederique. Haken en meer met Charlotte. Breien en meer met Jacolien. Houten kaarsenstandaard versieren en meer met Trees. Creatief met Joke. Schilderen op hout en meer met Petra.?

Voor een klein bedrag haalt men eigengemaakte erwtensoep en/of glühwein bij familie Kikkert op nummer 25. Nieuw is de knakworstenbus, met verkoop van knakworsten. Speciaal voor de kinderen is er een puzzelwedstrijd.

?Zoek de letters die zichtbaar op de ramen hangen. Gooi ze door elkaar. De juiste straatnaam lever je in bij het huis van familie Potuyt in de tuin aan de Hasselterdijk 1. ?In en om hun huis kan je verder genieten van een dans/toneel met licht, geluid en rook. Binnen is er een modelschepenshow te bewonderen. In de tuin kan je heerlijk met je kinderen broodbakken. Voor het huis staat de paardentram klaar.?