Harm Hoeve geeft kerstconcert in Grote Kerk

Cultuur

HASSELT - Harm Hoeve geeft zaterdag 6 december het jaarlijkse kerstconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt. De avond begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

"Door de goede akoestiek van het kerkgebouw en de prachtige klank van het orgel is deze kerk een perfecte locatie voor dit sfeervolle concert", aldus de concertgever.

Het programma bestaat uit diverse fantasieën over geliefde en bekende kerstliederen. Van Jan Zwart wordt 'Kerstsuite I' gespeeld met daarin verwerkt de bekende klokjesvariatie over 'Stille Nacht'. Onder de titel 'Kerst in Frankrijk' worden variaties over 'Midden in de winternacht' en een mars van Dubois over de drie wijzen uit het Oosten ten gehore gebracht.

Ook een blokje 'Kerst met Bach' staat op het programma: een verstilde pastorale, een vrolijk concerto en een variatie over Bach's melodie 'Ik kniel aan Uwe kribbe neer'. De vele mogelijkheden van het orgel laat Harm Hoeve ook horen in een aantal eigen kerstfantasieën. Het programma wordt besloten met samenzang.

De toegang is 7,50 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 3,50 euro. Meer informatie over de concertgever is te vinden op www.harmhoeve.nl.

Op zaterdag 3 januari is Harm Hoeve ook in Hasselt te beluisteren. Hij geeft dan het traditionele nieuwjaarsconcert met verzoeknummers. Verzoeknummers voor dit concert kunt u opgeven via info@harmhoeve.nl