Winterkwartier in Sluuspoort in de startblokken

Cultuur

ZWARTSLUIS - De Sluuspoort in Zwartsluis staat in de periode december tot en met februari weer in het teken van het Winterkwartier.

"Evenals vorige jaren is Sluuspoort klaar voor een strenge, gezellige, koude en tegelijkertijd hartverwarmende winter", aldus de organisatie. "Al is het buiten -10 graden, aan de Handelskade 25 is het de komende maanden behaaglijk warm. Niet in de laatste plaats door de vele activiteiten die op het programma staan. En natuurlijk is Sluuspoort weer geheel in wintersfeer."

Binnenkort wordt de Winterkwartierkrant rondgestuurd met het gehele programma voor december tot en met februari en het programma van de Winterfair. "Er zijn weer mooie exposities, dialectavonden met muziek en verhalen, interessante lezingen, theater, kinderfilm en workshops."

Het programma is samengesteld door Museum Schoonewelle, SAKZ (in samenwerking met de Bibliotheek), de Historische Vereniging en de ZS13. "Ook dit jaar hebben we de toegangsprijzen weer laag kunnen houden. Vrienden van het Sakz krijgen 1,50 euro korting op elke activiteit tijdens het Winterkwartier."

Alvorens Sluuspoort start met het Winterprogramma wordt het museum één dag gesloten, namelijk op zaterdag 22 november. Dit in verband met het jaarlijkse onderhoud van het Schoonewelle naturaliëncollectie. Tijdens het Winterkwartier is museum Schoonewelle gratis toegankelijk voor kinderen tot en met twaalf jaar. Meer informatie www.sluuspoort.nl en www.schoonewelle.nl.