SCAB-lezing over Simon Carmiggelt in bibliotheek

Cultuur

HASSELT - In de Hasselter bibliotheek wordt woensdag 29 oktober vanaf 20.00 uur een SCAB-lezing gehouden over schrijver Simon Carmiggelt.

In de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw sloot hij vaak de televisieavond af met het voorlezen van een Kronkel (een ?stukkie', zoals hij het zelf noemde). Carmiggelt schreef meer dan 8.000 Kronkels in Het Parool. Niet alleen maar over het Amsterdamse kroegleven, maar ook over kinderen, dieren, collega-auteurs, vakanties. Een groot deel van de Kronkels is terug te vinden in tientallen boeken, met titels als ?Ik mag niet mopperen', ?Twijfelen is toegestaan' en ?Vergeet het maar'.

Wiep Hoksbergen is Carmiggelt-liefhebber, -kenner en ?verzamelaar en neemt de bezoeker mee in het leven en werk van de schrijver met onder andere verhalen over zijn leven, voorlezen van zijn werk, audio- en video-opnamen.

Bovendien is de Carmiggelt-verzameling van Hoksbergen tentoongesteld. De aanwezigen krijgen volop de gelegenheid om daarin rond te snuffelen. Er zijn ook Kronkels op muziek gezet. Enkele daarvan worden deze avond vertolkt door Jelle Hoksbergen.

Entree: 7,50 euro, SCAB-vrienden  betalen 5 euro.