Kerst op de Markt met Hasselts Fanfare

Cultuur

HASSELT - Een comité van enkele enthousiaste leden uit muziekvereniging Hasselts Fanfare is sinds augustus druk met de voorbereidingen voor een kerstoptreden op de Markt in Hasselt. Op zaterdag 12 december geeft het orkest ‘een verrassend en vooral vernieuwend concert’.

Het optredens is volgens het concept dat de EO-televisieomroep al jarenlang op de Dam in Amsterdam heeft. “Het belooft een Kerstviering te worden voor en door de bevolking met vertelling van het verhaal, veel muziek, zang en uiteraard ook ruimte voor een stuk samenzang”, aldus de organisatie. “Kortom een viering waarbij gezelligheid en saamhorigheid een grote rol spelen.”

Het programma wordt gepresenteerd vanuit drie grote tenten met verwarming van heaters en vuurkorven. Het duurt circa 1,5 uur, van 16.30 tot 18.00 uur. Tijdens dit winterevenement wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Publiek kan af- en aanlopen en zich warmen door een kop erwtensoep of warme chocolademelk, te verkrijgen bij de omliggende horecaondernemers.