Afbeelding

Presentatieavond Bloemencorso in Sint Jansklooster

Cultuur

SINT JANSKLOOSTER - De jaarlijkse presentatieavond van het Bloemencorso Sint Jansklooster is dit jaar al op 30 april. Op die manier hoopt Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) 'een spannende avond' te organiseren. Alle corsobouwers maken dan namelijk hun ontwerp bekend. Tegelijkertijd is de avond de start van de feestweek nieuwe opzet.

Voor het eerst is de week immers losgekoppeld van het Bloemencorso. De gedachte is dat zo dorpelingen die anders druk zijn met wagens bouwen nu ook meer tijd hebben voor het dorpsfeest. De agenda is nu ook veel voller met festiviteiten dan anders. En er staan veel nieuwe onderdelen op het programma.

Bij de nieuwe opzet past ook een nieuwe presentatieavond. Die is anders pas in juni op een moment dat eigenlijk iedere ingewijde de ontwerpen van de wagenbouwers al kent. Dit jaar proberen de wagenbouwers deze geheim te houden, zodat de presentatieavond op 30 april er een vol spanning is. “Tot nu is de opzet gelukt en zijn er nog geen ontwerpen gelekt. Hopelijk druipt straks de spanning af van de avond”, zegt Wim Odink namens het COV.

Na de presentatieavond (aanvang 20.00 uur) is er een klompenrace door het dorp. Die begint om 23.00 uur. Het geklater van klompen zal ongetwijfeld tot in een verre omtrek hoorbaar zijn. Centrale locatie van de feestweek is de feesttent op het evenemententerrein in Sint Jansklooster.

Meer info en het programma van de feestweek zijn te vinden op: www.corsoklooster.nl