Hasselts Mannenkoor geeft voorjaarsconcert

Cultuur

HASSELT - Hasselt Mannenkoor geeft ook dit jaar weer een voorjaarsconcert. Dit vindt plaats op zaterdagmiddag 6 mei vanaf 16.00 uur in de Ichthuskerk in Hasselt.

Hierbij te gast zijn Marjon Strijk (sopraan) en Henk Veldman (orgel). Dit muzikale duo Just Fantasy heeft onlangs een tour door Nederland succesvol afgesloten, waarbij zij popsongs uit de jaren '80 tot heden (door Henk Veldman bewerkt voor sopraan en kerkorgel) ten gehore bracht. Ook in Hasselt zingen ze nummers van onder andere Adele, Anouk, Queen, The Beatles en Billy Joël.

Hasselts Mannenkoor heeft ter gelegenheid van dit voorjaarsconcert ook zijn repertoire in een moderner jasje gestoken. Bovendien heeft Henk Veldman speciaal voor dit concert 'Sailing' van Rod Stewart en 'Memory' van Andrew Lloyd Webber bewerkt voor de soliste Marjon Strijk en het mannenkoor. Tel hierbij op dat de mannen deze dag voor het eerst in hun nieuwe, meer casual, outfit optreden.

Aan het eind van het concert wordt aan het publiek een bijdrage gevraagd die door Hasselts Mannenkoor dit jaar in zijn geheel wordt gedoneerd aan de actie Giro 555 voor de hongersnood in Afrika.