Organisatie is klaar voor zevende Dweildag in Hasselt

Cultuur

HASSELT - Vereniging Dweildag Hasselt houdt zaterdag 10 juni voor de zevende keer de OBN Dweildag. De hele dag zijn er op verschillende locaties in het centrum optredens van negen dweilorkesten.

Net zoals de laatste jaren worden ook dit jaar naast de muziek verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij een 9 meter hoge klimtoren dit jaar letterlijk en figuurlijk een grote blikvanger is.

Vanaf 10.30 uur barst het los in het centrum van de Hanzestad Hasselt. Zeemanskoor de ‘Ketel Binken’ uit Kampen treedt tot 13.00 uur op het hoofdpodium op de Markt. Om 13.00 uur wordt de OBN Dweildag 2017 op de Kaai officieel geopend door Blaaskapel de Notenkrakers uit Hasselt.

Een braderie wordt gehouden in straten tussen de verschillende muziekpodia. De verkoopwaren zijn divers, van sieraden tot tuinartikelen en van food tot ICT. Op de Prinsengracht worden allerlei oude ambachten gedemonstreerd. De ambachtslieden, veelal gekleed in traditionele kleding, demonstreren allerlei oude gebruiken en vertellen er graag meer over.

Tijdens de Dweildag is het mogelijk om de 177 treden van de Grote of St. Stephanuskerk te beklimmen, op een hoogte van 41 meter. De Wilhelminalaan wordt omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen. “Kom ook glijden, klimmen of springen op allerlei verschillende luchtkussens. Hiernaast is er de mogelijkheid om eendjes te vissen, ranja te ‘melken’ uit een melkkoe of mee te doen aan het welbekende touwtje trekken. Ook vindt er entertainment plaats van een goochelaar, is er de mogelijkheid om je te laten schminken en is er een grote bungeejump-trampoline aanwezig.”

Nieuw dit jaar is een klimrots van 9 meter hoog. Bij het Bolwerk kunnen vijf personen tegelijk, onder begeleiding van twee instructeurs, deze mobiele rots beklimmen. De deelnemers zijn via een automatisch blokkeer- en abseilsysteem gezekerd. De mobiele klimrots van Klim en Outdoorcentrum Yosemite uit Zwolle is het nieuwste op het gebied van mobiele klimwanden. De klimwand heeft de structuur van een echte rotswand met meerdere klimroutes van gemakkelijk tot moeilijk.

Voor meer informatie: www.dweildaghasselt.nl