Erik Eenkhoorn

Hasselts Fanfare geeft Passie- en Paasconcert in Grote Kerk

Cultuur

HASSELT - Hasselts Fanfare geeft zaterdag 31 maart, stille zaterdag, een Passie- en Paasconcert in de Grote Kerk van Hasselt. Deze voorbereiding op de Paasdagen wordt dan voor de 28e keer gehouden. Dit jaar wordt medewerking verleend door Christelijk Mannenkoor Staphorst.

Dit is een koor dat in 1969 werd opgericht door enkele enthousiaste zangers. Het inmiddels is uitgegroeid tot een meer dan honderdkoppig koor, dat al meerdere albums heeft gemaakt en sinds 2010 onder leiding staat van Peter Bos.

Naast de optredens van fanfare en het koor staan er veel liederen op het programma met samenzang. Organist Wilco Veldkamp begeleidt een en ander. "Ongetwijfeld ontbreekt een solowerk van hem niet", aldus de organisatie. Dominee H. Westerhout zal openen, de schriftlezing verzorgen en sluiten.

Muziekvereniging Hasselts Fanfare, onder leiding van dirigent Harry van Bruggen, heeft al enige repetities ter voorbereiding op deze Paaszang gehouden. Zij brengt een aantal toepasselijke stukken ten gehore, waarin de lijdenstijd tot uitdrukking wordt gebracht. Op de woensdagavond voorafgaand aan de Passie- & Paaszang wordt de generale repetitie gehouden in de St. Stephanuskerk van Hasselt.

"Muziekvereniging en mannenkoor hopen met deze Passie- en Paaszang op een goede voorbereiding op de Paasdagen waarbij wordt stilgestaan bij de oproer, gevangenneming, marteling, het sterven en de opstanding van Jezus Christus", besluit de organisatie. De kerk is 19.00 uur open en de aanvang 19.30 uur. Toegang gratis.