Afbeelding
Natuurmonumenten - Andries de la Lande Cremer

'OERRR WiedenWaterLab' in Sint Jansklooster

Cultuur

SINT JANSKLOOSTER - Gezinnen met kinderen kunnen in deze zomerperiode meedoen met het 'OERRR WiedenWaterLab' bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.

Op elke dinsdag in augustus is het OERRR WiedenWaterLab. Het is een watermiddag voor het hele gezin met proefjes over waterkwaliteit en de beestjes die in het water leven. De middag is inclusief een uurtje varen. Starttijden zijn 12.00 en 13.30 uur. Deelname kost per kind dat lid is van Natuurmonumenten of OERRR 4,50 euro en per kind dat niet lid is 7,50 euro. De prijs voor volwassenen is voor leden 3 euro en niet-leden 6 euro. Ervaren natuurgidsen begeleiden de activiteit. Reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Tijdens de zomervakantie is er dagelijks wat te beleven in De Wieden. Naast het OERRR WiedenWaterLab zijn er verschillende vaartochten, waarvan de kortere tochten ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. De schipper neemt deelnemers mee naar bijzondere plekken in het gebied. Neem een kijkje op www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden voor de mogelijkheden.

Vanaf de balie in het bezoekerscentrum kunnen kinderen met een schepnet, waterbak en zoekkaart waterdiertjes vangen in de sloot langs het vlonderpad. Verhuur van het schepnet kost voor leden 1 euro en voor niet-leden 1,50 euro. Hiernaast is mogelijk om mee te doen aan de nieuwe spetterende waterspeurtocht. Een avontuurlijk tocht met allerlei opdrachten voor het hele gezin. De prijs hiervan is 5 euro per gezin dat lid is van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden.

Verder kan er gewandeld worden over het vlonderpad (1 kilometer) en een kijkje worden genomen bij de broedende zwarte stern-kolonie. Het laarzenpad (3 kilometer) is een avontuurlijke wandeling voor jong en oud met meerdere trekpontjes en drijvende kragge onder de voeten tijdens de wandeling.