Afbeelding
Bas Wilberink

Oude en moderne kerstmuziek tijdens 'Kerst in 't Olde Staduus'

Cultuur

GENEMUIDEN - Voor het eerst vindt vrijdag 14 december 'Kerst in 't Olde Staduus' plaats. Een groep Genemuider muzikanten speelt dan kerstmuziek. "Een spontaan idee dat werkelijkheid wordt", laat de organisatie weten.

De trouwzaal wordt hierbij omgezet tot concertruimte. Het geheel is in samenwerking met stichting Hope4Kids, de organisatie die Romeense kinderen een aantal weken per jaar een aangenaam verblijf in Nederland geeft. Tevens is dit het 2e/3e Wereldproject Zwartewaterland.

De bezoeker kan op deze avond een mooi gevarieerd aanbod verwachten van zowel eeuwenoude- als moderne kerstmuziek. Tevens maakt pianiste Rianne Hoek van Dijke haar opwachtging. Speciaal voor deze gelegenheid verleent zij haar medewerking. Medewerkers zijn verder Jerry Hoekman (gitaar), Martin Bakker (gitaar), Jenny en Bastiaan vd Stelt (respectievelijk zang en drums), Brenda en Bente vd Steeg (zang en viool) en Jan Last (zang en piano).

Tijdens de ontvangst zijn er koffie en wat lekkers. Inloop is vanaf 19.30 uur, waarna om 20.00 uur het concert begint. In de pauze is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. "Ook na afloop van het concert is hier gelegenheid voor om samen nog even lekker na te genieten van deze muzikale avond", aldus de organisatie. "Het geheel wordt aangekleed in kerstsfeer."

Kaarten verkrijgbaar bij Jan Eenkhoorn (06-28377757) en Alie Last (06-82066013).