Afbeelding

Voorbereidingen voor Benefietfestival in volle gang

Cultuur

HASSELT - Met het hijsen van de vlag is zaterdag het gebouw van Hasselts Fanfare weer omgedoopt tot ‘Music Hall Hasselt’. Hier wordt op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari voor de vierde keer het Benefietfestival georganiseerd.

De opbrengst van dit festival gaat naar 'Zwartewaterland Helpt'. Met haar jaarlijkse radiomarathon heeft deze stichting eind december geld ingezameld voor stichting 'Energy4All', die zich inzet om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

De jeugdige slagwerkers van Hasselts Fanfare openen op de vrijdagavond het festival met een slagwerkconcert. Op zaterdagavond staan de bands Mellifluous en Take7 op het podium. "Beide bands komen uit de regio en staan garant voor een heerlijke avond livemuziek", aldus de organisatie. "Om met het benefietfestival zoveel mogelijk mensen te bereiken is dit jaar een groep muzikanten bij elkaar gekomen om voor de oudere inwoners van Hasselt een middag te vullen met liedjes van toen. Dit wordt op een later moment gepland in woonzorgcentrum De Hazelaar.