'Passie- & Paaszang' door Hasselts Fanfare en gastkoor
'Passie- & Paaszang' door Hasselts Fanfare en gastkoor brugmedia.nl

'Passie- & Paaszang' door Hasselts Fanfare en gastkoor

Cultuur

HASSELT - Voor de 'Passie & Paaszang' in 2017 was er een unieke samenwerking tussen het orkest van Hasselts Fanfare en het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus. Het organisatiecomité heeft voor dit jaar wederom contact gezocht met dit koor om in beider thuishavens een 'Passie- & Paasconcert' te verzorgen.

Aanstaande zaterdag wordt het spits afgebeten in de Grote Kerk van Vianen, met een concert dat om 19.30 uur begint. Al in de loop van de middag vertrekken de muzikanten van de Hasselter fanfare met het totale instrumentarium, van trompet tot pauken, om voorafgaand aan het concert nog een korte repetitie te kunnen houden.

Op zaterdag 20 april, stille zaterdag, houdt Hasselts Fanfare de 'Passie- & Paaszang' in de Grote Kerk van Hasselt. Ook dit concert vangt om 19.30 uur aan. Deze voorbereiding op de Paasdagen wordt dan voor de 29e keer gehouden. Dit jaar wordt dus medewerking verleend door het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus, onder leiding van Martin Zonnenberg. Hij is onder meer bekend van tv-programma ‘Nederland Zingt’. Naast de optredens van fanfare en het koor staan er veel liederen op het programma met samenzang. Organist Bert Kruis is bereid gevonden een en ander te begeleiden. Ongetwijfeld zal een solowerk van hem ook niet ontbreken.

Dominee H. Westerhout zal openen, de schriftlezing verzorgen en sluiten. Hasselts Fanfare, onder leiding van Harry van Bruggen, heeft al enige repetities ter voorbereiding op deze Paaszang gehouden. Zij brengt een aantal toepasselijke stukken ten gehore, waarin de lijdenstijd tot uitdrukking wordt gebracht. "Muziekvereniging en mannenkoor hopen met deze 'Passie- & Paaszang' op een goede voorbereiding op de Paasdagen waarbij wordt stilgestaan bij de oproer, gevangenneming, marteling, het sterven en de opstanding van Jezus Christus", besluit de organisatie.